71. Veilig en vry.

En ek het my oë opgehef en gekyk – daar was ‘n man met ‘n meetsnoer in sy hand.

Toe sê ek: Waar gaan u heen? En hy antwoord my: Om Jerusalem te meet, om te sien wat sy breedte en wat sy lengte is.

Jubel, en wees bly, o dogter van Sion! Want kyk, Ek kom om in jou midde te woon, spreek die HERE.

 

Sagaria 2:1,2 en 10

Ons het al dikwels saamgesels oor luuksheid en uitnemendheid. So wil ons lewe. Mense is besorg oor hulle nalatenskap en die manier waarop hulle onthou gaan word. Wie onthou jy? Wie sal wen as jy vandag die oordeel moet fel oor ‘n uitmuntende en uitstaande lewe?

Die nuus van die dag is gewoonlik die sensasionele – dit wat aandag trek. Dit is meestal rykdom, roem of moord en doodslag. Hier en daar kom nuus oor onbaatsugtigheid, selfloosheid en opoffering ook deur, maar dis amper nooit hoofnuus. ‘n Mens ervaar ‘n diep vrede en lekkerte in jou binneste as ‘n lewe gered word, mense uitreik en iemand help, ‘n dier gehelp word, boosheid gestuit word en goedheid triomfeer. Al die regte chemikalië in jou brein gee jou daardie “feel good”- sensasie wat ons moderne mense so dikwels ontwyk. So ‘n sensasie is ‘n desperate grype na diep innerlike vrede en vergenoegdheid, wat nie van die hoofnuus of subnuus afhanklik is nie.

Die teoloë is dit eens dat meeste van die profesieë van die Bybel reeds vervul is. Dis net Daniël, Sagaria en Openbaring wat in ons toekoms lê.

Die pragtige woorde van Sagaria oor die maatlyn is ‘n heerlike herinnering aan God se groot Plan wat vasstaan oor tyd en ewigheid. Sagaria sien in een van die visioene wat hy beskryf, ‘n man met ‘n meetsnoer [measuring line]. Die man sê vir Sagaria hy gaan Jerusalem meet om sy breedte en lengte te bepaal.

In die antieke tyd was ‘n stad se mure uiters belangrik. Die mure was sekerlik die belangrikste front van verdediging en is voortdurend nagegaan vir swakhede. Op die hoeke van die muur en oor die hekke was torings vir die wagte om die vyand van ver af te sien. Fondamente vir mure en torings was sterk en diep, sodat vyande nie maklik onderdeur kon grawe nie.

Jerusalem is die kerk van Jesus. Die man meet die kerk. Gewoonlik is mates die basis van feite en besluite. Noukeurige mates sal effektiwiteit en toepassing bepaal.

Jesus is die Meesterbouer van Sy kerk. Die engel bring die boodskap aan die profeet dat Jerusalem ‘n stad sonder mure sal wees met ‘n groot aantal mense en diere [Sagaria 2:4,5]. God self sal ‘n muur van vuur om die stad wees met Sy heerlikheid daarbinne. In vers 10 bevestig Hy Sy plek in die kerk.

Dit is die belofte. Dit is ‘n lewe van uitnemendheid – binne-in die kerk van Jesus, daar waar Hy is en Sy heerlikheid die atmosfeer bepaal. Dit is nie die lewe van rykdom en roem, of mislukking en vernedering nie. Dis ‘n lewe in die Plan met die Outeur van die Plan in die uitvoerende posisie met volle gesag oor alle gebeure en omstandighede.

Jesus belowe ‘n kerk sonder mure, met plek vir almal. Die plek is veilig en vry, sonder vrees en bekommernis. Dit is sekerlik die luukste lewe wat ‘n mens ooit kan lei. In die plek van heerlikheid is die antwoord vir alle vrae Sy stem met Woorde van Lewe.

Fillipense 4:6,7:

Wees oor niks besorg nie, maar laat julle begeertes in alles deur gebed en smeking met danksegging bekend word by God.

En die vrede van God, wat alle verstand te bowe gaan, sal julle harte en julle sinne bewaar in Christus Jesus.

Om die volle omvang van hierdie allesomvattende belofte te verstaan, lees saam met my die Amplified vertaling:

Do not fret or have any anxiety about anything, but in every circumstance and in everything, by prayer and petition (definite requests), with thanksgiving, continue to make your wants known to God.

And God’s peace [shall be yours, that tranquil state of a soul assured of its salvation through Christ, and so fearing nothing from God and being content with its earthly lot of whatever sort that is, that peace] which transcends all understanding shall garrison and mount guard over your hearts and minds in Christ Jesus.

Let op dat die Afrikaanse woord smeking vertaal word met definite requests. Dit is nie ‘n pleitgebed, soos wat dalk in die woord: smeking ingelees kan word nie. Formuleer versoeke noukeurig en bring dit met dankbaarheid voor die Here. Fokus op God se goedheid en voorsiening in jou lewe, bring perspektief oor jou versoeke.

Dankbaarheid is die beste ingesteldheid vir ‘n lewe van uitnemendheid.

Die lang verduideliking van “vrede wat alle verstand te bowe gaan” klink vir my soos ‘n verdedigingsmuur van die hoogste gehalte. Dit is jou sterk toring teen die vyandswind, jou veilige hawe in die aanval, die skadu van die rots in stryd. Ons leef in geloof in die waarheid van hierdie Woord. Dit is ons fondament. Onstuitbare geloof, sonder twyfel is effektiewe beskerming. Weet dat geloof bonatuurlike magte in werking stel. Die vurige gebed van die regverdige het groot krag sê Jakobus [5:17]:

The earnest (heartfelt, continued) prayer of a righteous man makes tremendous power available [dynamic in its working].

God sien jou hart. Hy weet wat jy nodig het. Hy is in beheer en regeer in almag. Hy het jou lief. Hy sal jou gebed beantwoord.

Bodemklip-vriend, jy is ‘n inwoner van Jerusalem en die nuwe Jerusalem van Openbaring. Jy is die kerk van Jesus. Juig in jou stad sonder mure met volle verdediging en beskerming. Jy is veilig en vry, sonder inagneming van jou omstandighede. ‘n Lewe in vryheid en veiligheid hang nie af van ‘n fisiese plek nie. Dit is die plek van heerlikheid met ‘n muur van vuur.

Johannes die doper bevestig die muur van vuur. Matteus 3:11:

Ek doop julle wel met water tot bekering; maar Hy wat ná my kom, is sterker as ek, wie se skoene ek nie waardig is om aan te dra nie. Hy sal julle doop met die Heilige Gees en met vuur.

Jesus self is ons muur van vuur. Die Heilige Gees het op Pinksterdag as vuur gemanifesteer, verdeel en op almal gaan rus. Dit is die innerlike krag wat ons staande hou, ons laat oorwin ten spyte van moeilikheid en ons swakhede oorkom. God in ons en God in Sy kerk.

Hier op aarde is ons die kruik wat die Heilige Gees in die wêreld vrystel om te bou wat boosheid afbreek. Ons is die helende krag van die gebroke wêreld. Is jy deel van die oplossing wat bou en nie breek nie – al voel jy nie lus nie en al werk dinge nie uit soos jy dit sou wou dikteer nie?

Wat is die maat waarmee jy meet? As God sy maatlyn uithaal, sal ons breed en lank genoeg wees om Sy Plan uit te voer?

‘n Lewe van uitnemendheid – a life of excellence – ‘n gelukkig lewe – vreesloos en vry.

Happiness is not a goal, it is a by-product. Paradoxically, the one sure way not to be happy is deliberately to map out a way in which one would please oneself completely and exclusively.

Eleanor Roosevelt

First Lady of the USA 1933-1945.


Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s