48. Leef dit …. wat jy gehoor het.

Vir ‘n geruime tyd al, het ek en ‘n vriendin ‘n soort vervolg-gesprek oor die hindernisse in ons lewe wat veroorsaak dat ons die beginsels wat ons met groot entoesiasme en blydskap aanhoor, nie leef nie. Dit voel soms asof ek net die volgende dag in dieselfde slaggat trap, as wat ek nou net in die Woord as selfsugtig, hoogmoedig en kleinlik geidentifiseer het. Hoekom het ek so min insig in my eie reaksie? So min beheer oor my denkpatrone, dat my tong ‘n sweep van sotheid word.

Ons het reeds gesê – en laat my toe om dit te herhaal as ‘n fundamentele waarheid – as jy die volle impak van God se genade besef, het jy Hom gesien, Jesus in Sy oë gekyk en jou Vader se hart hoor klop. God se genade belowe vir ons hemel op aarde en die heel luukste lewe wat jy jou kan voorstel – ‘n lewe sonder vrees.

Wat verhoed ons om die genade te leef? Is ons bang vir wat ons moet afgee? Skram jy weg van ‘n denkpatroon, ‘n nuwe manier van lewe, ‘n ander houding wat jouself opoffer?

Dit is die kern. Soos een predikant dit noem – die ekkigheid.

Ons praat nie meer van offers nie. Dis Ou Testament. Ek wil net vaagweg kennis neem van die bloedige offer-rituele wat so noukeurig in die wetboeke van Moses en die boeke van die rigters, konings en profete beskryf word. Sjoe – gelukkig is dit verby. Ons het Jesus en hoewel die aaklige, bloedige, wrede waarheid van die Kruis vir ons uitgespel word, is dit nogtans net iets wat ons in die gemakstoel van ‘n fliek op die doek voor ons ervaar. Ek vra myself of ek ooit iets van die pyn van Maria op daardie donker Vrydag kan besef. Ek is so ver daarvan.

Deur Jesus is die genade van God oor ons en vir ons heeltemal vrylik beskikbaar. Vreeslose lewens vol vrede en vreugde is gewaarborg. Dit is vry, maar nie goedkoop nie. Dit kos alles. ‘n Volle oorgawe – in reële terme – ‘n offer.

Die beginsels van die Ou Testament kan nooit in die lig van ‘n moderne lewe bloot as niksseggend afgeskryf word nie. Onskuldige bloed as die offer vir sonde staan en sal bly staan deur al die eeue. Dit is die kern van ons geloof in Jesus – die Kruis.

Ons is deur die hemelvaart in die Gees-dispensasie ingelei. Die realiteit van die geweld en bloed van die Ou-Testament is na Jesus se menstyd op aarde, die stryd en oorwinning in die geesteswêreld.

Kyk saam met my na die definisie van offer / sacrifice – Hebreeus: thusia

 ..an act of slaughtering an animal or person or surrendering a possession as an offering to God or to a divine or supernatural figure.

Ek het regop gesit toe ek sien die woordeboek sluit die offer van ‘n persoon by die definisie in. Dit behoort nie vir my ‘n verrassing te wees nie. Kyk weer na Efesiërs 4:2 uit die Amplified:

Living as becomes you, with complete lowliness of mind, humility and meekness – unselfishness, gentleness, mildness, with patience, bearing with one another and making allowances because you love one another.

Dit is die offer. Ek, myne en myself gaan op die altaar. My opinie, my vooroordeel, my liefdeloosheid, my beheer, my voorkeur – en die bloed loop……

Hoe kry ek dit reg? Hoe sal ek weet die altaar roep?

Daar is net een manier – die enigste manier. 2 Korintiërs 4:7:´

However, we possess this precious treasure, the divine Light of the Gospel, in frail, human vessels of earth, that the grandeur and exceeding greatness of the power may be shown to be from God and not from ourselves.

Maar ons het hierdie skat in erdekruike, sodat die voortreflikheid van die krag van God mag wees en nie uit ons nie.

In die Lig van Jesus word ons lewe blootgelê aan die oortuiging van die Heilige Gees, sodat die manjifieke, uitnemende krag van God deur ons vertoon. Ons kan nie, en mag nie, ons eie poging aanwend nie. Gee oor, bely jou misrabele mislukkings en kyk met verwagting na die Hand van God in jou lewe.

Dit is die offer. Romeine 12:1 – ons is die lewende offer.

I appeal to you therefore, brethren, and beg of you in view of all the mercies of God, to make a decisive dedication of your bodies, presenting all your members and faculties as a living sacrifice, holy (devoted, consecrated) and well pleasing to God, which is your reasonable, rational, intelligent service and spiritual worship.

Hierdie oorgawe van jouself – sê Paulus – is eintlik godsdiens 101, die eerste beginsels wat Hebreërs van praat. Dis fundamenteel. Die eerste stap in ware aanbidding.

Die onderliggende beginsel van ‘n offer is ‘n altaar. Iets moet brand. Vuur vernietig, maak as, maak skoon. Niemand betwyfel die effek van ‘n vuur nie. Daar is nie ‘n debat oor die as wat oorbly nie. Dis nie herwinbaar nie. Jy kan nie jou eie wil, vrees, hoogmoed en begeerte om te beheer weer van ‘n altaar af optel nie. Dis weg. Jy staan van jou knieë af op en jy is anders.

Vuur is geweld. Dit is die wapen teen die vyand wat sy verkreupelende beginsels se houvas oor jou wil bevestig. Die aflegging daarvan is ‘n worstelstryd op die altaar van gebed.

Come and, like living stones, be yourselves built into a spiritual house, for a holy, dedicated, consecrated priesthood, to offer up those spiritual sacrifices that are acceptable and pleasing to God through Jesus Christ. 1 Petrus 2:5

Lees hierdie vers met aandag en vra die Heilige Gees wat op jou altaar geoffer moet word. Vra Hom of daar enige hindernis is vir God se stem en Sy werk in jou. Laat Hy die struikelblokke aan jou openbaar. Dis nie ‘n mens se werk nie – net die Heilige Gees oortuig van sonde. [Johannes 16:8]

Wag vir die oortuiging wat volg en bely dit. Dit gebeur alles in volmaakte liefde. Vra vir die opvulling met die Heilige Gees sodat jy krag het om die aanslag te weerstaan. Hierdie gebed vereis stilte en tyd voor die Here, met ‘n fokus op Hom. Vra dat Hy jou ontmoet in jou stryd, soek die Gewer van die genade en guns, klop aan by die Koopman van Openbaring [3:18].

Die gevolg? Hemel! Die Koopman beloof goud, wat deur vuur skoongebrand is.

God se Hand wat beweeg namens jou. Al jou frustrasie en moeilikheid, doodloopstrate en angsaanvalle is nou onderworpe aan Almagtige aksie.

Hy rol Sy moue op, soos een wat gereed maak vir werk, om vir jou die pad gelyk te maak. Jesaja 52:10:

The Lord will lay bare his holy arm in the sight of all the nations, and all the ends of the earth will see the salvation of our God.

Is dit nie ‘n geweldige gedagte nie? Jou redding sal ‘n aanskoulike wonderwerk wees. Dis gewaarborg in Sy Woord.

Staan stil en dink daaroor!

Spring op en juig daaroor!

Terwyl ek hier sit en skryf is ek in my hart op my gesig voor die Here en ek bely soveel maal wat ek gedink het ek kan self dinge regkry. Situasies wat ek wil regpraat met my eie woorde – ag Here!

 

Onthou die ou lied:

Let go and let God have His wonderful way

Let go and let God have His way

Your sorrows wil vanish, your night turn to day

Let go and let God have His way

 

en as ek eers begin onthou:

 

Got any rivers you think are uncrossable

Got any mountains you can’t tunnel through

God specializes in things thought impossible

And He can do what no other friend can do.

 

My gebed vir elkeen wat hierdie woorde hoor is Psalm 1:

Dit gaan goed met die mens wat nie die raad van die goddeloses volg nie, nie met die sondaars omgaan en met ligsinniges saamspan nie, maar wat in die Woord van die Here sy vreugde vind, dit dag en nag oordink.

Hy is soos ‘n boom wat by waterstrome geplant is, wat op die regte tyd vrugte dra en waarvan die blare nie verdroog nie. 

Hy is voorspoedig in alles wat hy aanpak.

 

Tot volgende keer.

 


Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s